dijous, 27 de setembre del 2018

Titiriteros de Binéfar



Resultat d'imatges de chorpatelicos
El dia 26 de setembre vam anar a veure l'espectacle "Qué chorpatélicos sois", de la companyia Titiriteros de Binéfar. La principal cosa que ens va cridar l'atenció va ser el decorat que utilitzen, ja que fan servir objectes antics. Han utilitzat molts instruments diferents, com per exemple una guitarra, un clarinet, una pandereta, un bombo, platillos... això ha fet que sigues més interessant i que captes a l’espectador durant tot l'espectacle. Els materials que han utilitzat també eren molt visuals.



Uns altres aspectes que es mostren tota l'estona en l'actuació és la utilització dels colors vermell i blau, la música acompanyant a la narració, i sobre tot l'ús de rimes a l'hora d'explicar els contes.
També a mesura que canviaven de conte, canviaven d'autors i aquests mostraven els seus noms en unes petites fustes integrades dins del decorat, així podies saber de qui era el conte que explicaven. 


La vestimenta dels personatges era molt senzilla i trencava amb els estereotips marcats, ja que el noi anava de vermell i portava una faldilla i en canvi la noia anava de blau i portava pantalons. 
També al centre de l’ escenari hi havia l’ eix, és a dir, hi havia una estructura on allí hi sortien els noms i les caretes dels personatges. Han anat enllaçant els personatges que apareixien exposats en un quiosc, que era on es concentrava la trama principal de l’obra i l’element que ocupava la part central de l’escenari. Aquest no era d’unes grans dimensions i estava ple de material que els actors feien servir per l'espectacle (maletes, instruments, joguines, caretes...)
Per acabar ens va agradar molt la manera d'explicar els contes, ja que molts d'aquests estaven narrats cantant, i per a l'espectador es fa agradable. I també cal destacar l'actuació dels titiriteros on trenquen l'esquema dels típics titellaires.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada